Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zo Vader, Zo Zoon-presentator gestorven

Shownieuws

Gerard van den Berg is vrijdagochtend op 76-jarige leeftijd overleden. De oud-presentator praatte jarenlang de populaire quiz Zo Vader, Zo Zoon aan elkaar.

Gerard van den Berg is vrijdagochtend op 76-jarige leeftijd overleden. De oud-NCRV-presentator praatte van 1970 tot 1983 en van 1989 tot 1992 de populaire quiz Zo Vader, Zo Zoon aan elkaar. De NCRV laat vrijdag weten dat Van den Berg na een kort ziekbed gestorven is.

Van den Berg kwam in 1932 ter wereld in Vlaardingen, in 1963 ging hij als programmamaker aan de slag voor de NCRV. Na een korte pauze, waarin hij als voorlichter bij de gemeente Groningen werkte, keerde Van den Berg in 1970 terug bij de NCRV. Daar presenteerde hij Zo Vader, Zo Zoon, een quiz waarin een panel moest raden wie het kind of de ouder is van een bekende Nederlander.

De presentator stond bovendien aan de wieg van het radioprogramma 'Wie weet waar Willem Wever woont'. Zijn reportage 'Het herstel van de Nachtwacht', over de restauratie van het beschadigde kunstwerk in 1975, werd internationaal gewaardeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen