Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willy DeVille op 58-jarige leeftijd overleden

Shownieuws

Willy DeVille is donderdag op 58-jarige leeftijd overleden. Dezanger stierf donderdagnacht aan alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York.

(Novum/AP) - De Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Willy DeVille is donderdag op 58-jarige leeftijd overleden. De zanger stierf donderdagnacht aan alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York. Dat werd vrijdag bekendgemaakt door zijn woordvoerder.

"De rockwereld heeft een invloedrijke pionier verloren", melde zijn woordvoerder. Begin dit jaar werd op de website van de excentrieke zanger bekendgemaakt dat DeVille Hepatitis C had. Toen hij daarvoor werd behandeld ontdekten de dokters kanker. Dit jaar werd zijn tour afgelast maar DeVille zag het hoopvol in. De zanger melde dat hij er naar uitzag om in 2010 weer op het podium te verschijnen.

Willy DeVille, de artiestennaam van William Borsay maakte furore als zanger en liedjesschrijver van de band Mink DeVille. Deze formatie, werd gezien als een van de meest originele in de New Yorkse punkscene. De artiesten scoorden met het nummer 'Spanish Stroll'een grote internationale hit in 1977.

De ster, die bekend stond om zijn mix tussen R&B, blues en traditionele Franse ballades kreeg meer erkenning in Europa dan in Amerika. In 1980 besloot hij om solo verder te gaan en liet zich voor zijn nieuwe album onder andere inspireren door Edith Piaf. Met het nummer dat DeVille vervolgens maakte voor de film 'The Princess Bride', sleepte hij een nominatie voor de Academy Award in de wacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen