Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzekering concerten Jackson wellicht waardeloos

Shownieuws

Het ziet er naar uit dat de concertorganisator AEG miljoenen misloopt aan verzekeringsgeld. De organisatie had zich verzekerd voor de shows van Michael Jackson.

Het ziet er naar uit dat de concertorganisator AEG miljoenen misloopt aan verzekeringsgeld. De concertorganisator had zich laten verzekeren voor de concerten die Michael Jackson in London zou geven. Deze verzekering is alleen niet van kracht, als Jackson zou overlijden aan illegaal medicijngebruik, zo melde de entertainmentwebsite TMZ.

De Amerikaanse krant L.A Times heeft de hand weten te leggen op de clausules van de verzekering. Hierin staat vermeld: "Deze verzekering geeft geen dekking als het verlies een indirect of direct gevolg is van illegaal medicijngebruik".

Verschillende autoriteiten geloven dat het medicijn Propofol de oorzaak is geweest van Jackson's dood. Hoewel het medicijn niet illegaal is mag het volgens medische professionals alleen toegediend worden in het ziekenhuis. Jackson kreeg het medicijn in zijn woning toegediend en gebruikte het medicijn dus illegaal.

Ook meldt de krant dat het verzekeringsgeld alleen maar wordt uitgekeerd als het verlies dat de organisatie zou lopen een resultaat is van een ongeluk. De concertorganisator zou de concerten van Jackson verzekerd hebben voor een bedrag van 17,5 miljoen dollar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen