Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywoodregisseur wordt held op de Hudson

Shownieuws

Hollywoodregisseur Doug Liman heeft woensdagmiddag vier mensen gered. De vier zaten op een speedboot die in New York werd aangevaren door een vrachtschip.

(Novum/AP) - In de wijde omgeving was geen camera te bekennen, maar Hollywoodregisseur Doug Liman ging woensdag toch meteen tot actie over. De man achter films als 'The Bourne identity' en 'Jumper' zag hoe een vrachtschip over een speedboot voer en schoot de slachtoffers te hulp.

Liman genoot samen met Hollywoodproducer Avram Ludwig van een vaartochtje over de Hudson, de New Yorkse rivier. Het ongeluk, dat rond 13.00 uur 's middags plaatsvond, gebeurde recht voor hun ogen. De twee heren schoten direct te hulp en hoewel ze niet verwacht hadden overlevenden te vinden, schreeuwden vier mensen ze vanuit het water toe.

Drie van hen werden aan boord van de zeilboot van het duo gehesen, maar de eigenaar van de speedboot wilde bij zijn boot blijven. De man hield krampachtig vast aan een brokstuk en moest door de toegesnelde politie en brandweer uit het water gehaald worden. De vier slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze slechts lichte verwondingen hadden. De politie vermoedt dat het vrachtschip, dat na de aanvaring doorvoer, het kleinere bootje niet eens heeft gezien.

Liman en Ludwig noemen het 'een wonder' dat alle vier de klap hebben overleefd. "Ik denk dat de Hudson een goed karma heeft", zei Ludwig, verwijzend naar de noodlanding die in januari plaatsvond op de rivier. Nadat beide motoren waren uitgevallen, wist piloot Chesley 'Sully' Sullenberg met zijn Airbus te landen in de Hudson. Alle 155 inzittenden overleefden de noodlanding.

De Hollywoodregisseur stelde dat geen enkele actiefilm in de buurt komt van de adrenalinestoot die hij woensdag kreeg tijdens de reddingsactie. Ludwig stelde dat de ervaring die de mannen opgedaan hebben tijdens opnamen juist van pas kwamen. "Het simuleren van levensbedreigende situaties heeft ons voorbereid voor het echte leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen