Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belgische justitie verdenkt Pfaffs van fraude

Shownieuws

Voetbalvedette Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen worden officieel beschuldigd van belastingfraude. De Belgische justitie startte vorig jaar een onderzoek.

Voetbalvedette Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen worden officieel beschuldigd van belastingfraude. De advocaat van de bekende familie, Tom Versompel, bevestigt berichtgeving van verschillende Belgische media. Volgens Versompel worden de Pfaffs verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

De oud-doelman zou jaren geleden belastingfraude hebben gepleegd. Vorig jaar startte justitie een onderzoek naar de Pfaffs. Toen werd duidelijk dat het om enkele honderdduizenden euro's aan niet betaalde belasting zou gaan. Volgens raadsman Versompel is de verdenking 'niets nieuws onder de zon'. "Het verbaast me niets. De familie is meerdere keren ondervraagd, we hadden verwacht dat er wel eerder een inverdenkingstelling uit zou komen."

Ten tijde van het onderzoek bleek ook dat de fiscus vraagtekens zet bij de sponsordeals en cadeautjes die de familie overhoudt aan hun real-lifesoap. Jean-Marie, Carmen en hun drie dochters Debby, Kelly en Lyndsey schitteren sinds 2001 in hun eigen soap, De Pfaffs. De familie zou onder meer vakanties, auto's en huis- en tuininrichting cadeau gekregen hebben van bedrijven. De spullen waren in de realityshow, die in Nederland door RTL wordt uitgezonden, te zien.

De beschuldiging volgt volgens Versompel op het afronden van het onderzoek. Een woordvoerster van het Antwerpse parket bevestigt tegenover verschillende Belgische media dat het gerechtelijk onderzoek naar de inkomsten en eigendommen van de Pfaffs is afgerond. Volgens haar wordt het dossier binnenkort overhandigd aan het parket. Vervolgens moet een officier van justitie dan beslissen of het echt tot een rechtszaak komt.

Versompel, die zegt de zaak voorlopig rustig af te wachten, denkt dat het inderdaad tot een zitting bij de rechtbank komt. Op welke termijn die plaats zal vinden, kan hij niet inschatten. "Er moeten nog drie of vier stappen gezet worden, ik heb er geen zicht op hoe lang dat gaat duren." De zaak gaat de familie Pfaff volgens hun advocaat niet in de koude kleren zitten. "Ze hebben begin deze week gehoord dat ze in verdenking gesteld zijn en ik heb ze gerust kunnen stellen, maar het houdt ze natuurlijk wel bezig."

Enige verontwaardiging over de stappen van justitie is er bij Versompel wel. "Het gaat om iets wat zeven jaar terug gebeurd is. Zes jaar heeft justitie er niets mee gedaan, de vraag is waarom nu wel." Dat antwoord hoopt de advocaat te vinden in het dossier, waarin hij tot nu toe nog geen inzage heeft gehad. De Pfaffs blijven vasthouden aan hun onschuld. "Het is niet hun bedoeling geweest iets verkeerd te doen, ze hebben niets opzettelijk gedaan", stelt hun raadsman, die tot een treffende conclusie komt. "Er is nog veel werk aan de winkel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen