Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scenarist 'Basic Instinct' schrijft maagdelijke sage

Shownieuws

De scenarioschrijver van 'Basic Instinct', Joe Eszterhas, heeft het roer omgegooid. De scenarist is bezig met een filmscript over de Maagd van Guadeloupe.

(Novum/AP) - De scenarioschrijver van 'Basic Instinct', Joe Eszterhas, heeft het roer omgegooid. De scenarist, die ook het seksueel getinte 'Showgirls' op zijn naam heeft staan, is bezig met een filmscript over de Maagd van Guadeloupe.

De Maagd van Guadeloupe is een belangrijk icoon voor de Mexicaanse katholieken. In dit volksverhaal zou de heilige Maagd Maria verschenen zijn voor de ogen van een Mexicaanse keuterboer in de zestiende eeuw. "Ik schrijf dit verhaal als blijk van mijn liefde voor God", vertelde Eszterhas.

Eszterhas was eens een notoire drinker en roker en schreef allesbehalve religieuze filmscripts. De ommezwaai van de scenarist zette in toen bij hem longkanker werd vastgesteld. Op dat moment besloot hij zijn slechte gewoontes af te zweren en ging hij geloven in God.

De sage over de Maagd van Guadeloupe wordt geproduceerd door Stephen McEveety, die ook verantwoordelijk was voor Mel Gibson's 'Passion of the christ'.

Sinds 'Basic Instinct', met Sharon Stone en Michael Douglas, wordt Eszterhas gezien als een van de beste scenarioschrijvers van Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen