Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-buurman Manon Thomas doet aangifte

Shownieuws

De voormalige buurman van Manon Thomas heeft aangifte gedaan tegen haar man. De man werd in april veroordeeld voor het verspreiden van naaktfoto's van Thomas.

De voormalige buurman van Manon Thomas heeft aangifte gedaan tegen haar man Rudy Veenstra. De in april voor het verspreiden van naaktfoto's van Thomas veroordeelde man beweert dat de echtgenoot van Thomas hem heeft bedreigd. Dat heeft advocaat Bart Canoy van de oud-buurman donderdag gezegd.

De man werd begin april veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor het verspreiden van de foto's in november 2007. De pikante vakantiekiekjes, op een aantal ervan is de 46-jarige presentatrice naakt, doken in november 2007 op op verschillende websites. De beelden kwamen van de computer van Thomas en haar Rudy. De buurman zou het systeem gehackt hebben.

Behalve de werkstraf veroordeelde de rechtbank in Leeuwarden de man ook tot het betalen van een schadevergoeding van vijfduizend euro aan Thomas, die bekend werd als presentatrice van programma's als Scrabble, Telekids en Eigen Huis en Tuin. Na het vonnis zou Veenstra nog in de rechtszaal tegen de advocaat van de vroegere buur hebben gedreigd met een misdrijf tegen de voormalige buurman als hij in hoger beroep zou gaan.

De oud-buurman deed de aangifte daags na de uitspraak, zegt de advocaat. "Hij zei: 'Als hij in hoger beroep gaat, dan is 'ie van mij. Dan trap ik hem helemaal lek'. "Vooralsnog is er nog geen reactie gekomen op de aangifte", vertelt de advocaat. "We hebben nog niets gehoord over een vervolg- of sepotbesluit."

De bedreiging heeft zijn cliënt in ieder geval niet doen besluiten zich neer te leggen bij het oordeel van de rechter. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling uit april. Wanneer deze zaak dient, is eveneens nog onduidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen