Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Octomom noemt achtling een vergissing

Shownieuws

Nadya Suleman noemt de geboorte van haar achtling een vergissing. Suleman, moeder van veertien, maakt zich zorgen over het welzijn van haar nageslacht.

Nadya Suleman noemt de geboorte van haar achtling een vergissing. In januari zette Suleman acht kinderen op de wereld, thuis zaten er al zes. Eyeworks, het televisieproductiebedrijf van Reinout Oerlemans, gaat een realityshow over de achtling maken.

"Ik denk dat het een vergissing is als ik naar het welzijn van de achtling en mijn andere kinderen kijk", bekent Suleman tegenover het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Ik kan mezelf niet voor honderd procent geven. Als ik dat had geweten, was ik er nooit aan begonnen." De 33-jarige moeder van veertien is werkloos en kon volgens Oerlemans voor de geboorte van de achtling al moeilijk rondkomen.

Suleman, die door de Amerikaanse media tot 'octomom' is gedoopt, roept veel woede op met haar laatste uitspraken. De liefdadigheidsinstelling Angels in Waiting, die gratis kinderopvang voor Suleman regelde, is not amused. "Ik vind het enorm triest als een moeder haar kind, of in dit geval acht kinderen, een vergissing noemt", zegt een advocaat namens Angels in Waiting. "Hoe moeten de kinderen zich later voelen als ze dit lezen?"

Ook met de realityshow die Eyeworks gaat maken is Angels in Waiting niet blij. De liefdadigheidsinstelling wil dat het geld wat de kinderen verdienen met de show door derden beheerd wordt. Zo moeten de kinderen krijgen waar ze recht op hebben. Eind vorige maand bleek dat de veertien kinderen per persoon zo'n 175 euro per draaidag krijgen voor hun aandeel in de serie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen