Kies je favoriete radiostation

Dossiers

In november nieuw album Robbie Williams

Shownieuws

Het nieuwe album van Robbie Williams komt 9 november uit. 'Reality killed the video star', een 'moordplaat' volgens Williams, volgt 'Rudebox' uit 2006 op.

Het nieuwe album van Robbie Williams komt 9 november uit. Het album 'Reality killed the video star' volgt de niet zo succesvolle plaat 'Rudebox' uit 2006 op. De eerste single 'Bodies' ligt vanaf 11 oktober in de winkels, meldt de BBC.

Williams zegt te hopen dat zijn nieuwe plaat inderdaad zo goed is als hij denkt. "We zullen het wel zien. Ik weet zeker dat jullie me dat zullen laten weten."

Na zijn laatste cd bleef het op muzikaal gebied lange tijd stil rond de 35-jarige zanger. "Ik dacht na mijn laatste album dat het gedaan was met mijn populariteit. Dus ik probeerde een tijdje uit de spreekwoordelijke schijnwerpers te blijven", zo zei hij onlangs.

'Rudebox' wist in oktober 2006 nog de eerste positie van de Britse hitlijsten te halen. Toch ging de plaat van al zijn albums tot nog toe het minst vaak over de toonbank. In Nederland behaalde de cd de tweede positie in de albumlijst. In totaal wist het album zich 31 weken in deze lijst te handhaven.

Williams omschrijft zijn nieuwe album als een 'moordplaat'. Hij zegt dat zijn fans een 'oude Robbie, nieuwe Robbie en een Robbie die geen van ons nog heeft ontmoet' tegemoet kunnen zien. De nummers schreef het voormalige lid van Take That samen met liedjesschrijver Don Black, die mee heeft geschreven aan een van de eerste solohits van Michael Jackson, 'Ben'.

Een van de nummers op zijn album heeft Williams herschreven ter ere van Michael Jackson. "Ik kon geen goede tekst vinden die paste bij een van de nieuwe nummers. Toen hij stierf, heb ik het nummer met hem in mijn gedachten herschreven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen