Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jezus-conference' mogelijk toch niet bij 3FM

Shownieuws

Guido Weijers gaat misschien toch niet op 3FM grappen over Jezus. Dinsdag schreef een dj over een overeenkomst, maar volgens de cabaretier is dat voorbarig.

Guido Weijers gaat misschien toch niet op radiozender 3FM grappen en grollen over Jezus. Dinsdag schreef dj Michiel Veenstra over een 'beklonken' overeenkomst, maar volgens de cabaretier is dat voorbarig. Een woordvoerder van 3FM zegt nog in onderhandeling te zijn over de 'Jezus-conference'.

De radiozender bood Weijers zendtijd nadat de Evangelische Omroep een streep haalde door zijn conference. De cabaretier zou als eerste een conference over het geloof maken in het kader van het nieuwe EO-programma 'Loopt een man over het water'. Nog voor de eerste uitzending trok de religieuze omroep de stekker uit het programma van Arie Boomsma. Weijers, wiens grappen over Jezus op 31 augustus uitgezonden zouden worden, was al bezig met de voorbereiding van zijn conference.

Dinsdag schreef Michiel Veenstra dat het zeker was dat Weijers zijn conference in zijn radioshow voor 3FM zou houden. De dj schrijft woensdag op zijn Twitter-pagina dat hij al boze mails van EO-leden heeft ontvangen. Guido Weijers laat echter via de indernetdienst weten dat de deal met 3FM nog helemaal niet in kannen en kruiken is. "Wat een dag. Volgens mij heb ik 3FM vanmorgen iets te veel hoop gegeven. Ik ga me maar even bezinnen", schrijft de grappenmaker. Een uur later laat Weijers weten dat ook RTL, BNN en Comedy Central in de rij staan om de conference uit te zenden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen