Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paula Abdul neemt afscheid van American Idol

Shownieuws

Paula Abdul keert komend seizoen niet terug als jurylid bij de Amerikaanse versie van Idols. De 47-jarige zangeres zegt met pijn in haar hart op te stappen.

(Novum/AP) - Paula Abdul geeft komend seizoen niet meer haar ongezouten mening over de deelnemers aan de Amerikaanse versie van Idols. Televisiezender Fox maakt woensdag bekend dat het jurylid na acht seizoenen afscheid neemt van de talentenjacht.

De 47-jarige zangeres gaf zelf dinsdag al aan te stoppen met de populaire show. "Met pijn in mijn hart heb ik besloten niet terug te keren bij American Idol", laat ze weten via Twitter. "Ik vind het jammer dat ik nieuw talent niet meer onder mijn hoede kan nemen." Abdul nam vanaf het eerste seizoen plaats achter de jurytafel. "Ik heb vanaf de eerste dag meegewerkt aan een programma dat een internationaal fenomeen is geworden. Dat ga ik missen."

Televisiezender Fox betreurt het afzwaaien van Abdul. "Paula was onderdeel van de American Idol-familie, we vinden het jammer dat ze vertrekt", zegt een van de producers. De mannen achter de talentenjacht noemden de zangeres een enorm talent en wensen haar alle goeds voor de toekomst.

Geruchten over het afzwaaien van de zangeres deden al langer de ronde. Nadat de Grammy-genomineerde liedjesschrijver DioDuardi werd benoemd tot jurylid, laaiden de geruchten op. Vorige maand sprak Abdul alle geruchten tegen en verklaarde ze dat tot in lengte van dagen bij American Idol kon blijven.

Abdul was niet onbesproken als jurylid. Ze stond bekend om haar maffe commentaar en onderonsjes met mede-jurylid Simon Cowell. In 2005 raakte ze in opspraak toen een voormalig deelnemer beweerde een affaire te hebben met de zangeres. Abdul ontkende de romance.

Het negende seizoen van American Idol wordt vanaf januari uitgezonden in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen