Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gossip Girl-actrice tekent voogdij-deal met ex

Shownieuws

Gossip Girl-Actrice Kelly Rutherford en haar ex hebben een tijdelijke wapenstilstand weten te bereiken. Het tweetal is verwikkeld in een vechtscheiding.

Kelly Rutherford en haar ex Daniel Giersch hebben een tijdelijke wapenstilstand weten te bereiken. De Gossip Girl-actrice is verwikkeld in een vechtscheiding met haar ex, maar de twee hebben inmiddels een tijdelijke regeling over de voogdij van hun twee kinderen overeengekomen, meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Het voormalig liefdeskoppel heeft samen een 2-jarige zoontje, Hermés, en een dochter van twee maanden, genaamd Helena. Uit rechtbankdocumenten die zijn ingediend in het Californische Santa Monica blijkt dat de 40-jarige blondine en haar ex-geliefde gezamenlijk de voogdij over hun kroost krijgen.

In de regeling, die geldt tot april 2010, is rekening gehouden met de opnamen in New York die de actrice voor haar werk moet bijwonen. De 40-jarige Rutherford en jaar 36-jarige ex moeten ook hulp zoeken om goed het gezamenlijke ouderschap op te kunnen pakken.

In januari werd bekend dat Rutherford, die de rijke Lily van der Woodsen speelt in Gossip Girl, van plan was te scheiden van de van oorsprong Duitse ondernemer. Het tweetal was twee jaar daarvoor in het huwelijksbootje gestapt. Op het moment dat ze de echtscheiding aanvroeg, was ze twee maanden zwanger van Helena.

De echtscheiding van de twee, die vooral kibbelden over de voogdij van hun kroost, kon al meerdere malen op media-aandacht rekenen. Zo zou Rutherford een privédetective op Giersch hebben afgestuurd en zou de ondernemer via internet hebben moeten vernemen dat zijn dochter was geboren.

De advocaat van Rutherford stelt dat haar cliënt blij is met de regeling. "Door de overeenkomst kan ze tijdelijk in New York verblijven met haar beide kinderen, zodat ze haar werkverplichtingen kan nakomen."

Gossip Girl is in Nederland te zien op Net 5. Rutherford speelde ook in onder meer 'Scream 3' en de televisieserie Melrose Place.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen