Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Twilight' grote winnaar Teen Choice Awards

Shownieuws

De film 'Twilight' is zondag de grote winnaar geworden van de Teen Choice Awards. De film sleepte elf trofeeën in de wacht, waaronder die voor beste dramafilm.

(Novum/AP) - De film 'Twilight' is zondag in Los Angeles de grote winnaar geworden van de Teen Choice Awards. De vampierenfilm sleepte elf trofeeën in de wacht, onder meer voor beste dramafilm, beste acteur in een dramafilm (Robert Pattinson) en beste actrice in een dramafilm (Kristen Stewart). Iets meer dan twee maanden geleden werd 'Twilight' op de MTV Movie Awards ook al onderscheiden met de meeste prijzen.

De uitreiking van de Teen Choice Awards wordt jaarlijks georganiseerd door de Amerikaanse televisiemaatschappij Fox. Tijdens het festijn worden prijzen uitgereikt in categorieën als muziek, films en televisie. De bedoeling is dat tieners tussen de 13 en 19 jaar van tevoren stemmen op hun favorieten in de verschillende categorieën. In totaal werden dit jaar online ruim 83 miljoen stemmen uitgebracht.

Ook de 16-jarige Miley Cyrus viel zondag in de prijzen. Het tienersterretje mocht zes trofeeën in de vorm van een surfbord mee naar huis nemen, waaronder die voor beste comedyserie (Hannah Montana) en voor beste actrice in een comedyserie. De Jonas Brothers mochten vijf prijzen in ontvangst nemen, onder meer voor mode-iconen op de rode loper.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen