Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Z100 wil wel meer praatjes van Ryan Seacrest

Medianieuws

Z100 (WHTZ) in New York City maakt meer ruimte vrij in de programmering voor Ryan Seacrest. Met ingang van maandag 10 augustus zal ‘Mr. American Idol’ een uur langer te horen zijn op de hitzender, namelijk van 10 tot 14 uur. Middagdeejay JJ Kincaid zal hierdoor een uur in moeten leveren.

Z100 wil wel meer praatjes van Ryan Seacrest Sinds oktober 2008 is Ryan Seacrest elke werkdag te beluisteren op Z100 met een show vol entertainment, hits en de ‘High Noon Countdown’. Naast Z100 zenden nog eens 150 radiostations in de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Afrika de show uit. Eerder dit jaar werd bekend dat ‘On Air with Ryan Seacrest’ met een vierde uur uitgebreid zou worden. Z100 besloot echter vast te houden aan drie uur, maar met ingang van maandag 10 augustus zal Z100 alsnog het vierde uur van On Air with Ryan Seacrest gaan uitzenden.

Volgens Z100 is het toevoegen van Seacrest aan de programmering een gouden greep geweest. Zo zou de show elke maand het best beluisterde programma van dat tijdstip zijn en zouden de luistercijfers de afgelopen maand zelfs met 20% gestegen zijn. Hetgeen overigens lijnrecht tegenover het overall marktaandeel staat, want dat daalde licht.

Het ziet er dus naar uit dat Z100 in New York City blijer is met Seacrest dan 102.7 KIIS FM in Los Angeles. Hier presenteert Seacrest elke dag de ochtendshow. Eerder deze maand werd echter bekend dat zijn bazen bij KIIS hem teveel vonden praten en dat hij meer muziek moest gaan draaien. In een interview met de classic rockzender 106.7 KROQ liet Seacrest weten dat hij het hier niet mee eens was. 97.1 Amp Radio (KAMP), de grote concurrent van KIIS FM, speelt hier overigens op grappige wijze op in door jingles te draaien als “Looking for something to talk to?... No, not you Ryan Seacrest, cry on that classic rock station. Call 877-971-HITS. Amp Radio.”

Billy the Kidd
Overigens is Z100 nog druk op zoek naar een nieuwe avondjock. In februari besloot Tim "Romeo" Herbster de zender te verlaten. Hij werd echter vervangen door Billy ‘The Kidd’ Green van Kiss 106.1 (KHKS) in Dallas. Blijkbaar beviel de samenwerking tussen Billy en Z100 niet helemaal, want inmiddels is hij alweer teruggekeerd naar Dallas.

Luister Live
Voor de fans van Z100 van buiten de Verenigde Staten is er overigens goed nieuws. Het station is nu weer officieel via het internet te beluisteren. Tot voor kort blokkeerde eigenaar Clear Channel de stream voor luisteraars van buiten de VS, maar met de komst van het platform IHeartRadio.com is hier verandering in gekomen. De stream is nu ook bereikbaar via Z100.com. Klik dan niet op ‘Listen Live’ bovenaan de site, maar halverwege de site rechts. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen