Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anita Witzier gaat uit de kleren

Shownieuws

Presentatrice Anita Witzier gaat uit de kleren voor een goed doel. Voor het nieuwe KRO-programma BlootGewoon poseert de presentatrice naakt.

Presentatrice Anita Witzier gaat uit de kleren voor een goed doel. Voor het nieuwe KRO-programma BlootGewoon poseert de presentatrice naakt om zo de aandacht te vestigen op het Reumafonds, waar ze ook ambassadrice van is. Dat heeft de KRO donderdag bekendgemaakt.

De directeur van het Reumafonds Lodewijk Ridderbos zegt dat de opvallende manier waarop Witzier aandacht vraagt voor deze chronische ziekte hard nodig is. "2,3 miljoen Nederlanders hebben reuma of artrose. Voor ruim honderdduizend van hen is dagelijks aan- en uitkleden een lastige en pijnlijke bezigheid", vertelt Ridderbos.

De 47-jarige presentatrice wil met haar naaktshoot het goede voorbeeld geven aan de kandidaten van het nieuwe programma. Het is de bedoeling dat er tien groepen mensen in 'evakostuum' poseren voor een door hen gekozen goed doel. De foto's worden volgens de KRO op een glamourvolle manier gemaakt.

Een vakjury kiest de meest bijzondere foto's uit. Deze worden gebundeld in een naaktkalender, die vervolgens weer gekocht kan worden op de webshop van de KRO. De opbrengst hiervan wordt evenredig verdeeld over de winnende doelen.

De KRO wil met het programma goede doelen onder de aandacht brengen en mensen inspireren na te denken over zorg voor elkaar. Ook moet het programma tonen wat het met iemand doet naakt te poseren. KRO BlootGewoon is vanaf 30 juli, elke donderdag te zien bij KRO op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen