Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Videoclip van Heath Ledger online

Shownieuws

De videoclip die acteur Heath Ledger voor de rockband Modest Mouse maakte, staat sinds dinsdag online. De 28-jarige Ledger stierf in januari vorig jaar.

De videoclip die acteur Heath Ledger voor de rockband Modest Mouse maakte, staat vanaf dinsdag op internet. Ledger stierf in januari vorig jaar als gevolg van verkeerd medicijngebruik. De clip, die op de MySpace-pagina van Modest Mouse staat, is vanuit Nederland niet te bekijken.

Het idee voor de video kwam volgens de band van Ledger. In januari 2007 liep hij zanger Isaac Brock tegen het lijf en legde hem zijn plan voor. Ledger wilde met de video een vuist maken tegen de illegale walvissenjacht in Australië, zijn vaderland. "Heath vond het belangrijk dat mensen meer bewust worden over de illegale praktijken. Hij wilde dat doen door middel van beeld, zonder woorden", legt Modest Mouse op de MySpace-pagina uit. "Hij wilde het verhaal voor zichzelf laten spreken."

Toen de 28-jarige Ledger in januari vorig jaar plotseling stierf, was de video nog niet af. Productiebedrijf The Masses, waarvan Ledger mede-eigenaar was, zette de puntjes op de i. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan Sea Shepherd Conservation Society, een internationale liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de bescherming van zeedieren en hun leefomgeving.

De laatste film waarin Ledger te zien is, ging in mei tijdens het filmfestival van Cannes in première. In 'The imaginarium of doctor Parnassus' speelt de Australiër een man die door verschillende magische spiegels naar parallelle werelden stapt. De fantasyfilm was nog niet af toen Ledger stierf, Johnny Depp, Colin Farrel en Jude Law namen zijn rol over.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen