Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guido Weijers mag bij 3FM grappen over Jezus

Shownieuws

3FM geeft Guido Weijers ruimte voor zijn conference over Jezus. De cabaretier zou meedoen aan een nieuw EO-programma, maar de omroep trok de stekker eruit.

Guido Weijers heeft zich niet voor niets door de Bijbel geworsteld. De cabaretier zat midden in de voorbereiding op zijn deelname aan het EO-programma 'Loopt een man over het water', toen de omroep besloot de stekker uit het cabaretprogramma te trekken. Weijers kan zijn verhaal nu kwijt op 3FM.

Weijers mag zijn conference houden in de show van Michiel Veenstra. De 3FM-dj laat via Twitter weten dat hij de deal met de cabaretier heeft gesloten. "Zojuist beklonken: Guido Weijers gaat binnenkort alsnog de door de EO verboden Jezus-conference doen." Een datum noemt Veenstra niet. De 33-jarige radiomaker is elke maandag- tot donderdagavond te horen in MetMichiel. Op vrijdagavond presenteert hij samen met Gerard Ekdom het programma Ekstra Weekend.

Guido Weijers zou de eerste gast zijn in 'Loopt een man over het water', een cabaretprogramma van de Evangelische Omroep dat Arie Boomsma zou gaan presenteren. De conference van Weijers zou op 31 augustus worden uitgezonden. De EO zette maandag plots een streep door de plannen, waarop Weijers verbolgen reageerde.

Wat de grappenmaker vooral in het verkeerde keelgat schoot, was dat de show nog voor de eerste uitzending van de buis werd gehaald. "EO-leden zeggen massaal hun lidmaatschap op, terwijl ze het programma van Arie en mij nog niet eens hebben gezien. Vooraf oordelen is dom", schreef de grappenmaker op zijn Twitterpagina. "Als alles Gods wil is, dan wil hij blijkbaar ook niet dat ik gelovigen ga begrijpen en blijft de kloof. Jammer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen