Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oxfam verkoopt single Arctic Monkeys op vinyl

Shownieuws

De Arctic Monkeys brengen hun nieuwe nummer 'Crying lightning' ook uit op vinyl. De opbrengst van de speciale uitgave komt ten goede aan hulporganisatie Oxfam.

De Arctic Monkeys brengen hun nieuwe nummer 'Crying lightning' ook uit op vinyl. De opbrengst van de speciale uitgave komt ten goede aan de hulporganisatie Oxfam, meldt de BBC.

Het is voor het eerst sinds 'Do they know it's Christmas' dat Oxfam een plaat verkoopt. Fans van de Arctic Monkeys kunnen 'Crying lightning' voor ongeveer 3,50 euro kopen en krijgen dan ook een code waarmee ze het nummer legaal kunnen downloaden. De Britse band roept fans daarnaast op oude cd's in te leveren bij Oxfam, zodat de liefdadigheidsinstelling de platen opnieuw kan verkopen.

Oxfam haalt per jaar ruim zeven miljoen euro op met muziekverkoop. Dat is genoeg om allerlei projecten in Indonesië te bekostigen, 187 duizend noodonderkomens te bouwen of acht miljoen mensen te voorzien van schoon drinkwater.

'Crying lightning' is de eerste single van de nieuwe cd van de Arctic Monkeys. Het album 'Humbug' moet op 24 augustus in de winkels liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen