Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beheerders nalatenschap Jackson blijven aan

Shownieuws

De beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson blijven voorlopig aan. Een rechter heeft besloten dat zij zeker tot en met oktober in het zadel blijven.

(Novum/AP) - De tijdelijke beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson blijven nog zeker tot en met oktober aan. Dat heeft een rechter in Los Angeles maandag bepaald. Eerder op de dag oordeelde de rechter al dat Katherine Jackson definitief de voogdij krijgt over de drie kinderen van de King of Pop.

Het was niet echt een verrassing meer dat Katherine defintief de voogdij kreeg toegewezen. Donderdag bereikte Michaels moeder daarover een akkoord met Debbie Rowe, Michaels ex en de moeder van de twee oudste Jackson-kinderen. De vrouwen kwamen overeen dat de drie kinderen bij Katherine blijven en dat Rowe bezoekrecht krijgt.

Naar wens van de overleden popster waren oud-advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain begin juli benoemd tot tijdelijk beheerders van zijn nalatenschap. Zij houden toezicht op het geld van Jackson, dat onder meer wordt besteed aan de maandelijkse toelagen voor de 79-jarige Katherine en haar kleinkinderen Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7). Hoeveel zij ontvangen, is niet bekend.

Of Katherine de benoeming van Branca en McClain kan aanvechten, is nog onduidelijk. De moeder van de overleden popster wil het liefst andere beheerders, maar in zijn testament had Jackson een 'niet aanvechtbaar'-clausule opgenomen. Iedereen die zijn laatste wil aanvecht, wordt onterfd, zo is bepaald. Katherine zou zo haar veertig procent kwijtraken van het fonds waarin Jacksons erfenis is opgenomen. De rechter moet bepalen of Katherine de benoeming van de beheerders kan aanvechten zonder te worden onterfd.

De rechter zei maandag echter meer informatie nodig te hebben van Katherine, waaronder de clausule, om tot een goede beslissing te kunnen komen. Hierover vindt 28 augustus een hoorzitting plaats.

Ook het toewijzen van de voogdij over de drie kinderen van de King of Pop aan Katherine ging niet zonder slag of stoot. Dermatoloog Arnold Klein, die Michael Jackson lange tijd behandelde, gaf in de rechtszaal aan vraagtekens te zetten bij de opvoeding die de kinderen bij Katherine zouden krijgen. In sommige media werd beweerd dat Klein de vader zou zijn van de twee oudste telgen, maar de advocaat van de dermatoloog sprak dit tegen. "In wettelijke zin is hij geen ouder", zei de raadsman.

Jackson trouwde in 1996 met Debbie Rowe, een medewerkster van Klein. Rowe zette de twee oudste kinderen op de wereld. De rechter besloot uiteindelijk dat Klein wettelijk gezien geen poot heeft om op te staan. Later in het proces zou hij echter wel bezwaren kunnen opwerpen.

De hoorzitting eindigde met het agenderen van verschillende hoorzittingen in de zaak over onder meer een evaluatie van de maandelijkse betalingen aan oma en haar kleinkinderen. Tot en met begin volgend jaar staan nieuwe hoorzittingen gepland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen