Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oerlemans: show achtling geen 'gekke realityshow'

Shownieuws

De realityshow over 'octomom' Nadya Suleman wordt geen 'gekke realityshow'. "Ik wil gewoon laten zien hoe het is om te leven met een achtling," zegt Oerlemans.

De realityshow die Eyeworks over Nadya Suleman gaat maken wordt geen 'gekke realityshow'. Dat zei Reinout Oerlemans, de man achter het productiebedrijf, maandagavond in RTL Boulevard. Suleman zette in januari een achtling op de wereld.

Oerlemans geeft toe dat het nog een hele bevalling was om Suleman zover te krijgen dat ze met Eyeworks in zee ging. "Er waren veel partijen die haar verhaal op tv wilden brengen", legt de tv-producent uit. Oerlemans zei bovendien dat de show rondom het Amerikaanse gezin in eerste instantie in Groot-Brittannië uitgezonden gaat worden. "Maar nu is de show ook in de Verenigde Staten verkocht en ook andere landen tonen interesse."

Nadya Suleman beviel in januari van een achtling, 's werelds enige achtling die ruim een half jaar na de geboorte nog in leven is. In 1998 werd in Houston, Texas een achtling geboren, maar een van de kinderen overleed een week na de bevalling. Oerlemans moet toegeven dat Suleman 'een heel bijzondere vrouw is'.

In thuisland Amerika wordt de moeder verguisd omdat ze als alleenstaande, werkloze moeder na zes kinderen nogmaals via IVF zwanger raakte. De media gaven haar de bijnaam 'octomom'. "Ze is erg omstreden, mensen denken dat ze haar kinderen exploiteert", legt Oerlemans, die in Los Angeles woont, uit. "Het is ook wel raar dat ze al zes kinderen heeft die ze moeilijk kan onderhouden en dat er dan nog acht bijkomen." Toch zet Oerlemans de show door. "Als televisiemaker is het interessant om te registreren en uit te zenden."

Oerlemans, wiens bedrijf de veertien kinderen per draaidag zo'n 175 euro gaat betalen, zegt dat de show 'geen gekke realityshow' wordt. "Ik wil gewoon laten zien hoe het is om te leven met een achtling en dan nog eens zes andere kinderen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen