Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Keyl terug op televisie bij regiozender

Shownieuws

Catherine Keyl keert terug op tv. Voor regiozender RTV Noord-Holland gaat de 62-jarige Keyl samen met BN'ers op zoek naar de mooiste plekken van de provincie.

Catherine Keyl keert terug op televisie. Voor RTV Noord-Holland gaat de 62-jarige presentatrice samen met bekende Nederlanders op zoek naar de mooiste plekken van de provincie. Vanaf half augustus is Keyl weer op tv te zien.

Keyl was in 2007 voor het laatst op de buis, toen ze een talkshow voor ouderenomroep Max presenteerde. Voor RTV Noord-Holland maakt ze de twaalfdelige serie Tour de Provence. Met onder meer Hans Kaz√ n, Cas Spijkers en Sebastiaan Labrie gaat Keyl op zoek naar de mooiste plekjes van Noord-Holland.

Tijdens de zoektocht voelt Keyl haar gasten nader aan de tand. In de eerste aflevering is te zien hoe John van den Heuvel een enorm zeeschip de sluizen van IJmuiden inloodst. Ook doet de misdaadjournalist een boekje open over zijn familiegeschiedenis.

De BN'ers brengen een dag door in de provincie. Ze krijgen een cryptische omschrijving van de bestemming die ze zoeken. Gedurende de dag kunnen ze met ludieke opdrachten geld verdienen voor een goed doel dat ze zelf hebben gekozen.

"De meeste gasten ken ik heel lang", licht Keyl toe. "Daardoor ontstond al heel snel een basis van vertrouwen. Zo kreeg ik verhalen te horen die ik niet kende en die me erg hebben geraakt." Zo vertelt Corry Konings openhartig over een drama in haar tienerjaren.

Tour de Provence wordt op 15 augustus voor het eerst uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen