Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter buigt zich over nalatenschap Jackson

Shownieuws

Een rechter buigt zich maandag over de nalatenschap van Michael Jackson. Gesproken wordt over de erfenis en de voogdij over Jacksons drie kinderen.

(Novum/AP) - Een rechter in Los Angeles buigt zich maandag over de nalatenschap van Michael Jackson. Bij de rechtbank is ondertussen een aardige waslijst ontstaan met zaken waarover de rechter moet beslissen. Of die besluiten maandag worden genomen, is nog niet duidelijk. In elk geval wordt gesproken over de erfenis van Jackson en de voogdij over zijn drie kinderen.

De voogdijzaak lijkt voor een groot deel geregeld. Donderdag bereikten Michaels moeder Katherine en ex Debbie Rowe een akkoord over de voogdij over de twee oudste kinderen. Prince Michael (12) en Paris (11) blijven bij hun oma wonen, Katherine heeft nog de voogdij. Rowe mag haar kinderen regelmatig bezoeken. Verwacht wordt dat niemand deze regeling zal aanvechten en Katherine tot permanente voogd wordt benoemd. Ook de 7-jarige Prince Michael II zou dan bij haar blijven wonen.

Maandag moet nog blijken of Katherine maandelijks geld krijgt voor haar en de drie kinderen. Ook voor zijn dood voorzag Jackson in het onderhoud van de vier en na zijn overlijden willen zij maandelijks een bedrag uit de erfenis. De rechter wil zich pas maandag over deze vraag buigen, maar advocaten van beide partijen hebben al erkend dat een maandelijkse toelage noodzakelijk is.

De zaak rond Jacksons nalatenschap ligt ingewikkeld. Naar wens van de overleden King of Pop zijn oud-advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain tot tijdelijk beheerders van de eigendommen benoemd. Katherine is het echter niet eens met de keuze van haar zoon en wil het liefst andere beheerders. Addertje onder het gras is de 'niet aanvechtbaar'-clausule die Jackson in zijn testament opnam. Iedereen die zijn laatste wil aanvecht, wordt onterfd. Katherine zou zo veertig procent kwijtraken van het fonds waarin Jacksons erfenis is opgenomen. De rechter moet bepalen of Katherine de benoeming van de beheerders kan aanvechten zonder te worden onterfd.

Ook moet de rechter bepalen of Branca en McClain de beheerders van de nalatenschap blijven. De twee zouden al miljoenen hebben overgehouden aan hun tijdelijke aanstelling. Branca en McClain hebben aangegeven Jacksons eigendommen te beschermen. Ook hopen de twee binnen afzienbare tijd enkele miljoenendeals te kunnen sluiten. Duidelijk is al dat de autobiografie 'Moonwalk' uit 1988 binnenkort weer in de schappen ligt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen