Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Black Eyed Peas spectaculair bij TMF Awards

Shownieuws

The Black Eyed Peas gaven zaterdag een spectaculair optreden bij de uitreiking van de TMF Awards. De band bracht een aantal bekende hits, naast nieuwe nummers.

The Black Eyed Peas gaven zaterdag in Rotterdam een spectaculair optreden tijdens de uitreiking van de TMF Awards. De band bracht een aantal bekende hits, maar ook een aantal gloednieuwe nummers van het nieuwe album 'The E.N.D.'. In Amerika domineert de band de hitlijsten al een tijdje met de singles 'Boom Boom Pow' en 'I Gotta Feeling'.

Hoewel het nieuwe album in Amerika voor nogal wat kritiek zorgde, werd het Roterdamse optreden erg succesvol. "Wij doen wat wij willen en dit nieuwe album is ook voor ons een compleet nieuwe ervaring. Er zit dance en elektro in verwerkt en het album heeft zoveel verschillende stijlen en invloeden dat het eigenlijk overal geschikt voor is", vertellen bandleden Taboo en Apl.de.ap. "Zet de cd op in de auto, draai hem in een club, hij zorgt overal voor feest!"

In Nederland kwam 'Boom Boom Pow' niet hoger dan nummer tien in de hitlijsten. In acht andere landen in Europa werd het wel een nummer 1-hit. De bandleden denken dat dit misschien komt doordat ze met hun tour Nederland niet hebben aangedaan. Sinds twee weken is het nummer 'I Gotta Feeling' uit. "We hopen dat dit wel goed wordt ontvangen in Nederland!"

Ondanks het grote succes voelen de bandleden veel verdriet om het verlies van icoon Michael Jackson. De band brengt sindsdien tijdens elk optreden als eerbetoon een nummer van de wereldster ten gehore en deed dat ook in Rotterdam. "Ik heb een tijdje met hem samengewerkt en zie hem als een vriend", zegt Apl.de.ap. "Ons medeleven gaat uit naar de Jackson-familie. We hebben een 'hero of music' verloren."

Hoewel veel nummers van Jackson momenteel wederom de hitlijsten bestormen, staan de Black Eyed Peas met 'Boom Boom Pow' en 'I Gotta Feeling' nog steeds op nummer twee en één in de Amerikaanse hitlijsten. Het album 'The E.N.D.' staat op nummer één in de Billboard Album Top 100.

De band is momenteel druk met optredens op festivals en start in september een wereldtournee. "We willen alle Nederlandse fans bedanken voor de steun en het vertrouwen in The Black Eyed Peas", zeggen Apl.de.ap en Taboo, die zich per ongeluk liet ontvallen dat het nummer 'Meet me Halfway' wel eens de volgende single kan worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen