Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Esmée Denters neemt TMF Awards mee naar Oosterbeek

Shownieuws

Esmée Denters viel flink in de prijzen tijdens de TMF Awards die zaterdagavond werden uitgereikt. Ze kreeg de award voor Beste Vrouw en de Superchart Award.

Zangeres Esmée Denters viel flink in de prijzen tijdens de TMF Awards die zaterdagavond werden uitgereikt bij de Erasmusbrug in Rotterdam. De award voor Beste Vrouw en de Superchart Award prijken nu in haar kamer in Oosterbeek. Dat is de kamer met computer en webcam waar alles begon.

De 20-jarige nuchtere Hollandse zette met haar webcam een aantal filmpjes op YouTube en werd ontdekt door niemand minder dan Justin Timberlake. Haar grote droom kwam uit. Esmée ontmoette Justin en ontwikkelde samen met hem haar allereerste album.

"Justin is geweldig. Hij is heel aardig en een soort van grote broer voor me geworden. Hij noemt me ook vaak zijn kleine zusje", vertelt Denters. "Samen hebben we de nummers voor het album geschreven. Ik heb wel eerder geprobeerd mijn eigen nummers te maken, maar ik had niet de middelen. Dit was dus een kans voor me en ik ben megatrots op het album. Het zijn mijn nummers en het is mijn eigen stijl."

Ondanks haar enorme populariteit en grote bekendheid blijft Esmée lekker nuchter. En verhuizen naar het buitenland? Dat zit er nog even niet in. "Ik kan nou wel ergens in een appartementje in het buitenland gaan zitten, maar ik vind het heerlijk om thuis in Oosterbeek te zijn. Juist in deze drukke tijd is het zo fijn om je eigen plekje thuis te hebben."

Gek van alle aandacht wordt ze nog niet: "Het zijn drukke dagen en het is vaak hard werken, maar ik geniet van wat ik doe. Ik doe dit veel liever dan mijn oude baan in het pannenkoekenhuis. En over muziek praten, dat is ontzettend leuk!"

Dat haar eerste hit 'Outta Here' zo'n succes is geworden, had Esmée niet verwacht. Extra druk voor het tweede nummer dat ze binnenkort uit gaat brengen, voelt ze niet echt. "Natuurlijk is er wel iets van druk, maar ik heb er een positief gevoel over. Ik ben blij met mijn album."

De dood van Michael Jackson heeft Esmée Denters aangegrepen. "Ik was in Londen toen ik het slechte nieuws hoorde. Heel Londen was onder de indruk. Het leek of de wereld even stilstond. Het is een erg groot verlies voor iedereen. Hij was een trendsetter en heeft heel veel mensen inspiratie gegeven."

Denters had niet verwacht dat ze twee TMF Awards in de wacht zou slepen. "Ik was allang blij dat ik genomineerd was!", roept ze. "Mijn naam stond tussen de namen van Ilse DeLange, Nikki en Anouk. Niet de minsten. En het is super om te zien hoe goed het publiek reageert. Ik wil iedereen bedanken voor de steun."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen