Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concertzender per november opgeheven

Shownieuws

De Concertzender houdt 1 november op te bestaan. De raad van bestuur van de NPO heeft definitief besloten de programmering over te hevelen naar andere zenders.

De Concertzender houdt 1 november op te bestaan. De raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft definitief besloten de programmering van de zender naar nieuw op te richten radio-themazenders over te hevelen. De Concertzender past volgens de NPO niet meer in de radiostrategie van de publieke omroep.

Deze strategie bestaat voor een belangrijk deel uit toegankelijkheid. Digitale media moeten daarbij de radiozenders nieuwe mogelijkheden bieden. Drie digitale themazenders van de VPRO gaan de programmering van de Concertzender overnemen. Het gaat hierbij om een zender met eigentijdse muziek, die verdieping moet geven aan de hedendaagse 'serieuze' muziek, een zender met klassieke muziek voor de jonge professional met veel liveopnamen van Nederlandse podia en een zender voor liveregistraties op het gebied van jazz en wereldmuziek.

De VPRO bekijkt of de betaalde medewerkers en vrijwilligers kunnen worden ondergebracht bij de digitale radioactiviteiten. Het jaarbudget van de Concertzender van een half miljoen euro gaat voor drie vijfde deel naar de nieuwe digitale zenders. De Concertzender is nu nog te beluisteren via onder meer de kabel en internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen