Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afluisterapparatuur in prijs Albert Verlinde

Shownieuws

In de prijs die Albert Verlinde vrijdag kreeg van Sophie Hilbrand zat een afluisterapparaat verborgen. Dat blijkt uit een filmpje op de website van BNN.

In de prijs die Albert Verlinde vrijdag kreeg van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand zat een afluisterapparaat verborgen. Dat blijkt uit een filmpje op de website van BNN. Met het apparaat in het 'Gouden oor' dat de presentator kreeg is het op afstand mogelijk gesprekken af te luisteren, zo wordt in het filmpje beweerd.

Het afluisterapparaat kwam uit de koker van VOC, dat staat voor Verbond van Ongeleide Correspondenten. VOC is een BNN-programma dat elke vrijdag om 21.15 uur wordt uitgezonden op Nederland 3.

"We zijn op zoek naar wat de grenzen zijn van het afluisteren van bekende mensen", licht een woordvoerder van BNN toe. "Dat willen we aankaarten." Ze verwijst naar Engeland, waar het afluisteren van sterren actueel is, en naar de gelekte beveiligingsbeelden waarop Yolante en Wesley zoenend te zien zijn.

"We hebben Albert vandaag verteld dat hij werd afgeluisterd, we zijn ons aan het beraden wat we met het materiaal gaan doen." Of er pikante of ontluisterende uitspraken van roddelkoning Albert zijn opgenomen, wil ze niet zeggen. "Kijk vrijdag maar."

Verlinde kreeg de prijs vrijdag uit handen van Hilbrand. Zij legde hierbij uit dat Verlinde de prijs kreeg omdat hij zijn oor zo goed te luister legt. "Wij hebben echt bewondering voor jouw journalistieke talent. Omdat de kans vrij klein is dat je een journalistieke prijs wint, is deze voor jou", zei Hilbrand, die zelf ook in het verbond zit. Een duidelijk verraste Verlinde vroeg zich toen al af of hij niet in de maling werd genomen. Hij was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen