Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Warhol-portret Michael Jackson onder de hamer

Shownieuws

Een door Andy Warhol gemaakt portret van Michael Jackson staat op het punt geveild te worden in New York. Het schilderij brengt naar verwachting veel geld op.

Een door Andy Warhol gemaakt portret van Michael Jackson wordt over twee weken in New York geveild. Dat meldt de BBC. Het schilderij brengt naar verwachting veel geld op. Voor een door Warhol gemaakt schilderij van Liz Taylor werd in 2007 nog 23,7 miljoen dollar (bijna 17 miljoen euro) neergeteld. Voor een ander doek van Warhol werd zelfs ruim drie keer zoveel betaald.

Warhol was een van de belangrijkste figuren in de Pop-art. Hij overleed in 1987. "Dit portret brengt de onbetwiste King of Pop-art en de King of Pop samen", laat de verkoper namens zijn woordvoerder weten. Het portret is naar verluidt in handen van een verzamelaar uit New York.

Het schilderij van 76 bij 66 centimeter toont een lachende Jackson in een rood jack uit zijn 'Thriller'-dagen. Sinds de dood van de King of Pop op 25 juni is een enorme belangstelling voor alles wat met Michael Jackson te maken heeft ontstaan.

Voorafgaand aan de verkoop is het schilderij uit 1984 vanaf 6 augustus te zien in het British Music Experience in de O2 Arena in Londen. Het is de enige plek in Europa waar het portret voordat het onder de hamer gaat wordt tentoongesteld. In de O2 Arena zou Jackson voor het eerst sinds 1997 weer een reeks concerten geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen