Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Timor: 'Jackson danste als 18-jarige'

Shownieuws

Michael Jackson danste vlak voor zijn dood als een 18-jarige. Dat zegt danser Timor Steffens. "Ik heb hem ervaren als iemand die in topvorm is"

Michael Jackson danste vlak voor zijn dood als een 18-jarige. Dat zegt de Nederlandse 'So you think you can dance'-kandidaat Timor Steffens, die een van de twaalf dansers was die Michael Jackson mochten vergezellen tijdens zijn concertreeks in Londen. "Ik heb hem ervaren als iemand die in topvorm is", zei Steffens woensdagavond in RTL Boulevard.

Drie maanden lang trainde Steffens voor de 'This is it'-concertreeks. Aanvankelijk trainde hij met choreografen en de andere dansers de pasjes. Uiteindelijk voegde de zanger zich ook bij het gezelschap. "Als je naast hem op het podium staat, gloeit hij", zei Steffens. De danser gaf aan expres niet in de verleden tijd over de 25 juni overleden artiest te praten. "Voor mij is hij niet dood. Michael Jackson leeft voort in een ieder van ons."

In een column voor Waals Media, waar Steffens iedere twee weken een stukje voor aanleverde, geeft de danser aan elke dag te hebben genoten van de aanwezigheid van Michael Jackson. "Mike liet mij nog meer realiseren hoe mooi dans is en hoe mooi het vak entertainment überhaupt is. Er vielen elke dag puzzelstukjes in elkaar voor mij."

De ster maakte een goede indruk op de Nederlander. "Michael Jackson was een heel bescheiden, lieve, pure man", meldde de danser, die ook beweert dat de wereldster heel verlegen was. Veel mensen geven volgens hem aan het jammer voor hem te vinden dat zijn grote droom niet uit is gekomen. "Maar mijn droom is uitgekomen. Ik heb met hem op het podium gestaan en veel van hem mogen leren."

In zijn column schrijft Timor dat nu Jackson weg is het voelt 'alsof al dat mooie van me afgenomen is alsof er niks meer is om voor te dansen'. "Mijn grootste leraar in dans, entertainment en leven. De inspiratie voor alles." Met het heengaan van de 50-jarige 'Thriller'-zanger is hij elke dag wel een beetje bezig. "Elke dag is zwaar voor me en leeg. Ik blijf mezelf positieve dingen inpraten om zo niet in tranen uit te barsten", schrijft Timor. Maar Michael Jackson 'zal blijven voortleven in alles en iedereen', denkt hij.

Steffens is onder meer via Twitter te volgen. Hij wil nu mensen gaan 'inspireren', vertelde hij woensdagavond. Ook wil hij terug naar Amerika om zich verder te ontwikkelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen