Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oekraïne verbiedt 'Bruno' om immoraliteit

Shownieuws

Oekraïne heeft 'Bruno' verboden. De nieuwste film van Sacha Baron Cohen over een flamboyante homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk is te immoreel.

(Novum/AP) - Oekraïne heeft 'Bruno' verboden. De nieuwste film van grapjas Sacha Baron Cohen over de avonturen van een flamboyante homoseksuele modeverslaggever uit Oostenrijk is te immoreel. Dat heeft de Oekraïense minister van cultuur gezegd.

Het vertonen van geslachtsorganen, seks tussen homo's en de taal die Cohen bezigt, noemt de minister obsceen. Een aantal Oostenrijkse gezagdragers hebben zich ook al uitgesproken tegen de film, maar hebben nog geen actie ondernomen.

De vorige film van de komiek 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan' werd destijds verboden in Kazachstan en Rusland. In deze film werden de voormalige Sovjetrepubliek Kazachstan en de Verenigde Staten op de hak genomen.

In de bioscopen in Groot-Brittannië draaien er van 'Bruno' vanaf volgende week vrijdag twee versies: een aangepaste versie voor 15-jarigen en ouder en het origineel, waar publiek jonger dan 18 jaar niet naartoe mag. Het is voor het eerst dat twee versies van een film tegelijkertijd in Groot-Brittannië worden uitgegeven, meldt de BBC.

Filmproducent Universal Pictures heeft besloten tot de aangepaste versie, nadat bioscopen aangaven in het openingsweekeinde veel tieners te hebben weggestuurd. Van het origineel is slechts 1 minuut en 50 seconden verwijderd. In Amerika werden sommige scènes ook bijgeschaafd om te voorkomen dat de film verboden werd voor kinderen onder de 17 jaar.

Vlak voordat de film uitkwam, besloten de makers daarnaast een scène over La Toya Jackson uit de film te laten knippen, uit piëteit met de familie van de overleden Michael Jackson, de broer van La Toya.

Bruno draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen