Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit aangevlogen door ex nieuwe vriendin

Shownieuws

Jan Smit heeft dinsdagavond klappen ontvangen van de ex van zijn nieuwe vriendin Liza. Zijn manager vertelt dat de populaire zanger niet gewond is geraakt.

Jan Smit heeft dinsdagavond klappen ontvangen van de ex van zijn nieuwe vriendin Liza. Zijn manager vertelt dat de populaire zanger niet gewond is geraakt. Liza's ex is gearresteerd en zit nog vast, Jan en zijn nieuwe liefde zijn op vakantie.

"Hij ging voor goud", vat Jaap Buijs, Jans manager, de ruzie samen. Jan was rond 19.00 uur bij de woning van Liza's ouders spullen in de auto aan het laden, toen de ex aan kwam rijden. "Hij sprong uit zijn auto en vloog Jan, Liza en haar moeder aan." Het was Jans kersverse schoonvader die tussen de kemphanen sprong en de ex van zijn dochter tot bedaren kreeg. Jan heeft volgens Buijs niets, maar Liza en haar moeder raakten gewond. "Hij heeft de haren uit haar hoofd getrokken en haar moeder heeft een dik gezicht."

De 37-jarige Volendammer is aangehouden en zit nog vast. De politie laat weten dat hij woensdagmiddag wordt vrijgelaten. Hij zal vervolgd worden voor mishandeling. Liza heeft aangifte tegen haar ex gedaan, blijkt uit het bericht van de politie. Of ook Jan naar de politie is gestapt, weet Buijs niet. De manager weet wel te vertellen dat het niet de eerste keer was dat Liza's ex zijn handjes laat wapperen. "Liza wilde al veel eerder van hem scheiden omdat hij altijd losse handjes heeft gehad."

Op dezelfde avond dat Jan de klappen incasseerde, deed zijn moeder Gerda een boekje open over zijn ex, Yolanthe Cabau van Kasbergen. Buijs zegt dat hij en Jan het interview niet nodig vonden, maar dat hij Gerda begrijpt. "De band tussen moeder en zoon is natuurlijk anders dan die tussen manager en artiest. Jan wil er niet meer over praten, voor hem is het boek Yolanthe uit." Wel onderstreept Buijs Gerda's woorden. Zij vertelde dinsdag dat Yolanthe de woning van het stel in Volendam leeggehaald heeft na de breuk. "Alles wat duur is, is weg", zei ze. "Dat is honderd procent waar, ik heb het zelf zien gebeuren", vertelt Buijs. "Maar we hopen dat Yolanthe er gelukkig mee wordt, Jan koopt wel nieuwe spullen."

Daarbij krijgt de 'Als de morgen is gekomen'-zanger hulp van radio 538 dj's Barry Paf en Frank Dane, die luisteraars oproepen oude meubels te doneren voor de kapitale villa van Jan. "Daar kunnen we wel om lachen", reageert Buijs. "We houden wel van een grapje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen