Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Columniste Aaf Brandt Corstius in verwachting

Shownieuws

Aaf Brandt Corstius is in verwachting. In nrc.next schrijft ze over het blije nieuws. De 34-jarige columniste is al op de helft van haar zwangerschap.

Aaf Brandt Corstius is in verwachting van haar eerste kind. In haar dagelijkse column in nrc.next schrijft ze over het blije nieuws. De 34-jarige columniste is al op de helft van haar zwangerschap.

In de column legt Aaf uit hoe ze haar vader, schrijver en taalkundige Hugo Brandt Corstius, vertelde over haar zwangerschap. "Ik vertelde hem het belangrijke nieuws, en toen zei hij meteen: 'Ja, dit durf je mij nu te vertellen. Maar de vraag is: wanneer durf je het op te schrijven?'."

Daarmee wachtte Brandt Corstius tot ze halverwege haar zwangerschap was. "Ik durfde het niet op te schrijven. Na twaalf weken niet. Na vijftien weken niet. Na achttien weken niet." De columniste geeft toe dat ze vreesde dat een stukje over de baby een sentimenteel verhaal zou worden. Dat kan haar nu niets meer schelen, sluit ze de column 'Origineler of beter kan ik het niet verwoorden' af. "Ik ben met zijn tweeën en het gaat heel goed met ons. En dat dat misschien een lichtelijk sentimenteel stukje zal opleveren, kan me niets meer schelen."

Wie de vader is van het kind, is onbekend. Aaf Brandt Corstius schrijft dagelijks een column in nrc.next. Haar colums werden gebundeld in een aantal boeken. Ook is ze regelmatig te zien in De Wereld Draait Door.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen