Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvie van der Vaart blij met steun Rafael

Shownieuws

Sylvie van der Vaart heeft veel steun gehad van haar man, voetballer Rafael. "Je moet sterk zijn voor elkaar. Elkaar ondersteunen. Daarvoor ben je getrouwd."

Sylvie van der Vaart heeft veel steun gehad van haar man, voetballer Rafael. Dat heeft ze laten weten in een interview met RTL Boulevard, dat dinsdagavond werd uitgezonden. "Je moet sterk zijn voor elkaar. Elkaar ondersteunen. Daarvoor ben je getrouwd. Hij zegt ook: wíj zijn met de chemo begonnen. Dat vind ik heel lief."

Medio juni werd bekend dat bij haar ongeveer een maand daarvoor borstkanker was vastgesteld. De presentatrice, actrice en model had het knobbeltje in haar borst zelf ontdekt. De 31-jarige blondine heeft een succesvolle operatie ondergaan, maar moet wel preventief chemotherapie ondergaan. "Om ervoor te zorgen dat ik niet later in mijn leven nog een keer problemen ga krijgen." Volgens RTL Boulevard heeft Sylvie inmiddels haar tweede chemobehandeling achter de rug.

De voetbalvrouw en haar man zijn samen ten strijde getrokken tegen de ziekte, zegt ze. "Hij is altijd bij me", vertelt ze, hoewel Rafael af en toe moet voetballen. "Maar ik beleef dit echt met hem samen."

De dag dat ze hoorde dat ze toch een chemokuur moest volgen, moest Rafael weg. Hoewel de voetballer zei dat als zij het wilde hij zou blijven, gaf zij aan dat hij moest gaan. "Hij had werelds gespeeld. En dan ben ik zo trots op hem. Hij is zo sterk. Hij kan zo goed alles uitschakelen en helemaal losgaan op dat veld."

Zoon Damian heeft er geen idee van dat bij zijn moeder borstkanker is vastgesteld. Het 3-jarige kereltje zou er toch niets van begrijpen en zich onnodig zorgen maken, denkt Sylvie. Als Sylvie naar het ziekenhuis moest, werd het jochie verteld dat mama moest werken.

Bij de pakken neer gaan zitten is de blondine allerminst. "We hebben nog gewoon leuke dingen gedaan. We zijn lekker uit eten geweest, hebben gewandeld. Ik was geen hoopje ellende op de bank."

De blonde voetbalvrouw zegt dat zij de komende tijd gewoon in Spanje blijft met haar gezin. "Rafael heeft het erg naar zijn zin in Madrid en ik heb mijn chemotherapie daar." Inmiddels zouden geen sporen meer van de kanker in haar lichaam te vinden zijn. "Het heeft een plekje gekregen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen