Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-manager Beatles en Rolling Stones overleden

Shownieuws

De voormalig manager van de Beatles en de Rolling Stones is zaterdag overleden op 77-jarige leeftijd. Hij was een beroemd en berucht manager.

(Novum/AP) - De voormalig manager van de Beatles en de Rolling Stones is zaterdag overleden op 77-jarige leeftijd. Dat heeft zijn bedrijf laten weten.

Klein was in de jaren zestig een van de invloedrijkste personen in muziekwereld, maar uiteindelijk had hij vetes met zijn belangrijkste klanten. Hij overleed in New York aan Alzheimer.

De manager stond bekend om zijn temperament en zijn vasthoudendheid bij het regelen van betere contracten voor de muzikanten voor wie hij werkte. Dat deed hij voor onder anderen Sam Cooke, Bobby Darin en Herman's Hermits.

Hij werd bekend - en later berucht - door de contracten die hij met de Rolling Stones en de Beatles tekende. Uiteindelijk mondde de samenwerking uit in rechtszaken. Volgens sommige fans van de Beatles komt de breuk van de band door Klein.

In 1979 werd Klein veroordeeld voor belastingfraude en zat hij twee maanden in de cel. Hij had inkomsten die hij kreeg met de verkoop van promotiemateriaal van de Beatles en andere groepen niet opgegeven. Het ging om cd's die gratis weggegeven hadden moeten worden. De Rolling Stones werden zo boos op hem, dat frontman Mick Jagger hem eens woedend achtervolgde in de gang van een hotel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen