Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zware verdoving gevonden in huis Michael Jackson

Shownieuws

In het huis van Michael Jackson is een sterk verdovingsmiddel gevonden dat normaal alleen wordt gebruikt bij operaties. Het gaat om Diprivan, meldt de politie.

(Novum/AP) - In het huis van Michael Jackson is een sterk verdovingsmiddel gevonden dat normaal alleen wordt gebruikt om iemand voor een operatie buiten bewustzijn te brengen. Het gaat om het middel Diprivan, meldt de politie.

Het middel staat ook bekend als Propofol en wordt via een injectie in de aders ingebracht. Dat gebeurt normaal door een anesthesist of een intensive care arts. Het is zeer ongebruikelijk dat het goedje buiten een ziekenhuis wordt aangetroffen, laat staan bij iemand thuis. Volgens een verpleegster die voor de zanger werkte, Cherilyn Lee, had Jackson om het middel gevraagd omdat hij radeloos zou zijn door hardnekkige slapeloosheid. Die slapeloosheid kwam niet goed uit omdat de artiest midden in de voorbereidingen voor een grote serie optredens zat. Lee zegt dat ze de verzoeken van Jackson meerdere keren heeft afgewezen omdat ze wist dat het middel niet veilig is.

De autoriteiten onderzoeken beschuldigingen dat de 50-jarige King of Pop grote hoeveelheden pijnstillers zou hebben gekregen. Of het tot een strafrechtelijk onderzoek komt, hangt ervan af. Dat is alleen mogelijk als de entertainer bijvoorbeeld teveel medicijnen kreeg voorgeschreven. De doodsoorzaak is nog steeds niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen