Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzekering Jackson-shows dekt overdosis

Shownieuws

Als Michael Jackson is overleden als gevolg van een ongeluk, krijgt concertpromotor AEG Live toch geld van de verzekering. Ook bij een overdosis is AEG gedekt.

(Novum/AP) - Als uit de autopsies blijkt dat Michael Jackson vorige week donderdag is overleden als gevolg van een ongeluk, mag concertpromotor AEG Live in zijn handen wrijven. In dat geval keert de verzekering namelijk wel uit, wat AEG miljoenen bespaart.

De promotor achter de comebackconcerten van de King of Pop dreigde voor ruim 350 miljoen euro het schip in te gaan vanwege het ontbreken van een annuleringsverzekering. Verzekeraars zouden het risico niet hebben willen nemen met het oog op de gezondheid van Michael Jackson. Nu blijkt volgens AEG-topman Randy Phillips dat de verzekering toch uit moet keren als Jackson als gevolg van een ongeluk overleed. Ook een overdosis, waarover veel gespeculeerd wordt, is volgens de topman gedekt.

Phillips zegt dat hij in dat geval bijna 12,5 miljoen euro zou ontvangen. Dat is echter veel minder dan het voorschot wat AEG Live aan Jackson gaf. De 50-jarige zanger kreeg 18 tot 22 miljoen vooruit, zodat hij een deel van zijn schulden af kon lossen en personeel in kon huren. Als na onderzoek blijkt dat de King of Pop een natuurlijke dood gestorven is, hebben Phillips en co. pech, dan keert de verzekering helemaal niets uit.

Toch is volgens de topman dan nog geen man overboord. Veertig tot vijftig procent van de fans die kaartjes kochten voor de comebackshows heeft aangegeven geen geld terug te willen hebben. Zij willen een speciaal ticket dat ze kunnen bewaren als aandenken. Daar komt nog bij dat AEG opnamen heeft gemaakt van de repetities, die mogelijk worden uitgebracht. "Dit bedrijf is niet failliet en gaat niet failliet", zegt Phillips. "Mijn hart is gebroken, maar met het bedrijf gaat het goed."

Ondertussen wordt druk gespeculeerd over wie de leeggevallen data in de O2 Arena op gaat vullen. Er wordt gesproken over een tributeshow waaraan wereldartiesten mee zouden gaan doen of een concert van de Jackson-familie. Zelfs de naam van ABBA zingt rond, de vier Scandinaviërs zouden in plaats van Jackson een comeback kunnen maken. Een woordvoerder van de O2 Arena legt alle geruchten naast zich neer en stelt dat er nog helemaal niets gepland wordt. "Momenteel concentreren we ons op Michaels begrafenis. We denken nu aan hem."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen