Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voogdijzaak Jackson-kinderen uitgesteld

Shownieuws

Wat er met de kinderen van Michael Jackson gaat gebeuren, is onduidelijk. In zijn testament gaf Jackson aan dat hij wil dat zijn moeder de voogdij krijgt.

(Novum/AP) - Wat er na de dood van hun vader met de kinderen van Michael Jackson gaat gebeuren, is nog lang niet duidelijk. De King of Pop gaf in zijn testament aan dat hij wil dat zijn moeder Katherine (79) de voogdij krijgt. Maar mogelijk wil ook Debbie Rowe, Jacksons tweede vrouw en moeder van zijn twee oudste kinderen, zeggenschap over haar kinderen.

Maandag, voordat het testament van Jackson ingediend werd, gaf een rechter in Los Angeles Katherine de voorlopige voogdij over Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7). Aanstaande maandag zou een volgende zitting plaatsvinden, waarin onder meer de voogdij over de kinderen aan de orde zou komen. Dat deel van de zitting is verplaatst naar 13 juli, de dag waarop de King of Pop zijn reeks comebackconcerten in Londen af zou trappen.

Hoewel Jackson via zijn testament duidelijk heeft gemaakt wat zijn wensen zijn, is nog allerminst duidelijk wat zijn ex Debbie Rowe gaat doen. Uit het huwelijk van de zanger en de verpleegster kwamen Prince Michael en Paris voort. Of Jackson en Rowe daadwerkelijk de biologische ouders zijn, wordt betwijfeld. Omdat de twee kinderen voortkomen uit het huwelijk van Jackson en Rowe, kan Rowe aanspraak maken op de voogdij.

De zaak is op verzoek van beide partijen, zowel Katerine Jackson als Debbie Rowe, uitgesteld. Verschillende Amerikaanse media meldden dat Rowe de voogdij over de twee oudste kinderen wil. Bovendien zou ze een contactverbod aan willen vragen voor Joe Jackson, Michaels vader. De King of Pop beschuldigde zijn vader meerdere malen van mishandeling. In 2003 gaf Joe toe dat hij zijn kinderen hardhandig aanpakte.

Tussen de ingediende documenten zit echter geen voogdijverzoek van Rowe. Een advocaat van de verpleegster stelt dat Rowe nog niet weet of ze de voogdij over de twee oudste Jackson-telgen wil. Prince Michael en Paris hebben nauwelijks contact gehad met hun moeder, hoewel zij wel bezoekrechten heeft. Rowe zou niet willen dat Katherine en Joe voor haar kinderen gaan zorgen.

Maandag is er wel een zitting over Jacksons eigendommen. Ook daarover kreeg Katherine afgelopen maandag zeggenschap, maar uit Jacksons testament blijkt dat hij wil dat zijn nalatenschap wordt ondergebracht in een stichting. De Michael Jackson Familie Trust zou ten goede komen aan Katherine, de drie Jackson-kinderen en een aantal liefdadigheidsinstellingen voor kinderen. Katherine en ook de kinderen zouden veertig procent krijgen, de goede doelen -die nog niet bij naam genoemd zijn- moeten twintig procent krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen