Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 heeft mogelijk Spaanse boete aan zijn broek

Shownieuws

Omwonenden van het stadion waar U2 dinsdag zijn tour aftrapte, dienden voor de show een klacht in wegens geluidsoverlast. De rockers worden mogelijk beboet.

(Novum/AP) - Negentigduizend Spanjaarden genoten dinsdagavond van U2, dat zijn nieuwe wereldtour aftrapte in Barcelona. Dat niet iedereen zat te wachten op de muziek van de Ierse rockers, werd donderdag duidelijk. Omwonenden van het Camp Nou voetbalstadion dienden daags voor de show een klacht in wegens geluidsoverlast.

Volgens de klagers repeteerde de band langer dan was afgesproken. U2 zou zich tot 22.00 uur hebben mogen voorbereiden op de nieuwe tour, maar de rockers zouden tot middernacht muziek hebben gemaakt. Volgens Spaanse autoriteiten produceerden ze zeventig decibel, wat te vergelijken is met het geluid wat een stofzuiger op een meter afstand maakt.

De Ierse rockers, die op 20 en 21 juli in de Amsterdam Arena staan, krijgen mogelijk een boete. Volgens een Spaanse krant kan die oplopen tot vijftienduizend euro. Tijdens de show van dinsdag zei voorman Bono tegen het publiek dat de omgeving van Camp Nou de laatste weken de buurt van U2 is geweest. Daar dachten de werkelijke buren van het stadion van FC Barcelona anders over.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen