Kies je favoriete radiostation

Dossiers

King of Pop wordt dinsdag herdacht in Los Angeles

Shownieuws

Michael Jackson, die vorige week donderdag overleed na een hartaanval, wordt dinsdag herdacht in Los Angeles. De politie verwacht 750 duizend fans.

(Novum/AP) - Michael Jackson, die vorige week donderdag overleed na een hartaanval, wordt dinsdag herdacht in Los Angeles. De publieke plechtigheid vindt plaats in het Staples Center, waar Jackson oefende voor zijn comebackconcerten.

De lokale krant Los Angeles Times meldt dat de dienst om tien uur 's ochtends van start gaat. Zo'n elfduizend fans kunnen de bijeenkomst bijwonen, kaartjes worden gratis weggegeven. Hoe fans van de King of Pop in aanmerking kunnen komen voor de tickets, is nog niet bekend. Lokale autoriteiten maken zich al zorgen over de vele duizenden fans die waarschijnlijk op de herdenking afkomen. Het Amerikaanse ABC News meldt dat de politie rekening houdt met 750 duizend belangstellenden.

Of ook de Amerikaanse president Barack Obama de herdenking bij zal wonen, is onduidelijk. Wel is duidelijk dat de machtigste man van de Verenigde Staten fan was van de King of Pop. Donderdag zei Obama dat hij opgroeide met Jacksons muziek en nog geregeld naar zijn muziek luistert. "Ik heb al zijn nummers op mijn iPod staan", gaf de president toe tijdens het eerste interview waarin hem om een reactie op Jacksons overlijden werd gevraagd.

Jackson was in zijn laatste dagen veel te vinden in het Staples Center, een sporthal annex concertzaal in downtown Los Angeles. De King of Pop liep in de hal warm voor de vijftig comebackconcerten die hij vanaf 13 juli in Londen zou gaan geven. Ook woensdagavond, enkele uren voor zijn overlijden, repeteerde Jackson in de hal. Dansers merkten toen niets bijzonders aan de 50-jarige zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen