Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gitaar John Lennon levert 239 duizend euro op

Shownieuws

Een Beatlesfan had woensdagavond veel over voor een gitaar van John Lennon. Hij telde 239.300 euro neer voor het instrument, tweemaal zo veel als werd verwacht.

Een fan van The Beatles had woensdagavond wel heel veel over voor een gitaar van John Lennon. Hij telde 239.300 euro neer voor het instrument. Daarmee levert de gitaar volgens Christie's tweemaal zo veel op als verwacht.

Ook een gitaar van Rolling Stones-gitarist Brian Jones wisselde voor grof geld van eigenaar: het muziekinstrument leverde tijdens de veiling 92.400 euro op. Bij Christie's gingen woensdagavond verschillende popmemorabilia onder de hamer. Een gesigneerde foto van The Jacksons bracht ruim achttienhonderd euro op, een zilverkleurige sporttas van The Who kreeg voor 460 euro een nieuwe eigenaar. Elton John zal toch nog iets langer met zijn strakke rode overall moeten doen: geen van de kopers was geïnteresseerd in het kledingstuk.

In totaal bracht de veiling ruim negen ton op. Via Christie's vond 83 procent van de aangeboden spullen een nieuwe eigenaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen