Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscopen trekken vollere zalen

Shownieuws

In het eerste halfjaar van 2009 brachten ruim elf miljoen Nederlanders een bezoekje aan de bioscoop. Dat zijn er ruim een miljoen meer dan vorig jaar.

In het eerste halfjaar van 2009 brachten ruim elf miljoen Nederlanders een bezoekje aan de bioscoop. Dat zijn er meer dan een miljoen meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Toen wisten 9,8 miljoen landgenoten de weg naar het witte doek te vinden.

De Nederlandse vereniging van bioscoopexploitanten (NVB) en de Nederlandse vereniging van filmdistributeurs (NVF) maken de bezoekersaantallen donderdag bekend. Vergeleken met vorig jaar stegen die cijfers met 12,3 procent. Een verklaring voor de stijging geven de NVB en NVF gedeeltelijk. Volgens de verenigingen lijkt de bioscoopbranche crisis-proof. Bovendien werden er in een aantal steden nieuwe bioscopen geopend.

De film die het afgelopen halfjaar het best bezocht is, is 'Angels & demons'. De verfilming van Dan Browns bestseller 'Het Bernini mysterie' stond wekenlang boven aan de box office. In de eerste zes maanden van 2009 zagen ruim 635 mensen de rolprent op het witte doek. 'Slumdog Millionaire' staat op de tweede plaats, gevolgd door 'Bolt'.

De filmbedrijven verwachten dat de bioscopen ook deze zomer goed gevuld zullen zijn. Beoogde kaskrakers als 'Ice age' en 'Harry Potter and the halfblood prince' gaan de komende maanden in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen