Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Medicijngebruik Michael Jackson nader onderzocht

Shownieuws

Een federaal bureau, de Drug Enforcement Administration, gaat het medicijngebruik van Jackson nader onderzoeken. De lokale politie riep de hulp van de DEA in.

(Novum/AP) - De politie in Los Angeles heeft de hulp van een federaal onderzoeksbureau ingeschakeld. Dat bureau, de Drug Enforcement Administration (DEA), moet het medicijngebruik van de donderdag overleden Michael Jackson nader gaan onderzoeken.

Volgens een agent uit Los Angeles, die anoniem wilde blijven vanwege het gevoelige onderzoek, kan de DEA meer informatie verschaffen over de medicijnen die de King of Pop gebruikte. De DEA heeft ervaring met onderzoeken naar misbruik van verdovende middelen, illegale producenten en weet mogelijk meer over stoffen waar de lokale autoriteiten geen kaas van hebben gegeten.

De agent schat in dat de DEA Jacksons artsen tegen het licht gaat houden. Waarschijnlijk wordt nagegaan welke medicijnen ze voorschreven, of ze die wel mochten voorschrijven en of de doktoren geregistreerd waren bij de DEA. Ook zal onderzocht worden hoe Jackson aan zijn medicatie kwam en of er sprake was van medicijnhandel.

Entertainmentwebsite TMZ meldt donderdag dat de King of Pop schuilnamen gebruikte om aan medicijnen te komen. Zo zou de zanger onder meer aan demerol gekomen zijn. Volgens de site ging het zelfs zo ver dat apotheken blanco recepten uitschreven voor Jackson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen