Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina nu ook financieel sterker dan Jennifer

Shownieuws

Angelina Jolie is haar eeuwige rivale Jennifer Aniston opnieuw voorbijgestreefd. Palmde ze eerder al de man van Aniston in, nu verdient ze ook nog eens meer.

Angelina Jolie is haar eeuwige rivale Jennifer Aniston opnieuw voorbijgestreefd. Palmde ze met Brad Pitt eerder al de man van Aniston in, nu verdient ze ook nog eens meer dan de voormalige Friends-actrice. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van best verdienende actrices van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Jarenlang stond Aniston hoger op de lijst, dit jaar is ze voor het eerst verslagen door Jolie. De huidige partner van Brad Pitt voert de lijst zelfs aan, met een geschat inkomen van 19,1 miljoen euro. Aniston moet met 17,7 miljoen euro genoegen nemen met de tweede plaats.

Jolie heeft een behoorlijke financiële inhaalslag gemaakt, want vorig jaar stond ze met een kleine tien miljoen euro slechts tiende op de lijst. Dit jaar liet Jolie al haar collega's ruimschoots achter zich. De meeste miljoenen haalde ze binnen met de films 'Wanted' en 'Salt', de laatste verschijnt volgend jaar op het witte doek.

Aniston dankt haar inkomen vooral aan de romantische comedy 'Marley & me'. Bovendien verdient ze nog steeds met de herhalingen die worden uitgezonden van de tv-serie Friends.

Jolie en Aniston worden op de lijst gevolgd door Meryl Streep. Zij was afgelopen jaar goed voor zeventien miljoen euro. Dit bedrag heeft ze vooral te danken aan de zomerhit 'Mamma Mia'. Naast de vele nominaties staat Streep ook bekend om haar hoge salariseisen.

Hekkensluiter van de top vijf is Cameron Diaz. Met haar acteerkunsten was ze goed voor 14,1 miljoen euro. Dat betekende een fors koopkrachtverlies, want vorig jaar was Diaz met ruim 35 miljoen euro nog met afstand de best verdienende actrice van Hollywood.

Mannen verdienen ook in de filmwereld aanzienlijk meer dan hun vrouwelijke collega's, constateert Forbes. "Het is typerend voor Hollywood dat de inkomensverschillen nog steeds zo groot zijn", vindt het blad.

Harrison Ford is de best verdienende acteur van het afgelopen jaar met een inkomen van maar liefst 46 miljoen euro. Dat is ruim tweeënhalf keer zoveel als Jolie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen