Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patholoog: David Carradine is gestikt

Shownieuws

David Carradine is gestikt. Tot die conclusie komt de patholoog die door de familie van de acteur is ingehuurd. Carradine werd in juni dood aangetroffen.

David Carradine is gestikt. Tot die conclusie komt de patholoog die door de familie van de Kung Fu-acteur is ingehuurd. Tegen de Britse persdienst Reuters zegt de patholoog dat hij nog onderzoekt hoe de 72-jarige acteur heeft kunnen stikken.

Carradine werd op 4 juni dood aangetroffen in een hotelkamer in Bangkok. De 'Kill Bill'-acteur hing met een touw om zijn nek en geslachtsdelen in een kast. Zelfmoord werd door patholoog Michael Baden meteen al uitgesloten. Nu blijkt dat Baden tot die conclusie kwam nadat hij had gezien hoe Carradine vastgebonden zat.

Toch zegt Baden nog minimaal een week nodig te hebben voor zijn onderzoek. "Hij stierf geen natuurlijke dood en op basis van de littekens en striemen is zelfmoord uitgesloten. Dan blijft een ongeluk over." De Thaise politie meldde in juni dat de acteur mogelijk was omgekomen tijdens een uit de hand gelopen seksspel. Baden liet die mogelijkheid in het midden. Hij zei alleen dat een gevaarlijk spel Carradines dood veroorzaakt zou kunnen hebben.

Of de 72-jarige acteur is vermoord, kan de patholoog ook nog niet uitsluiten. Daarvoor heeft hij aanvullende informatie van de Thaise politie nodig. Zo wil Baden meer weten over de bewakingsbeelden en de sleutel van Carradines hoteldeur, zodat hij weet of iemand bij hem was ten tijde van het overlijden. Daags nadat Carradine gevonden was, voerden Thaise onderzoekers een autopsie uit. De uitslag van dat onderzoek wordt volgende week verwacht. De familie van de 'Kill Bill'-acteur wilde niet reageren op de voorlopige uitkomsten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen