Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Organisator Jackson-herdenking doneert aan politie

Shownieuws

De organisator van de Jackson-herdenking in het Staples Center heeft negentigduizend dollar gedoneerd aan de politie. Het geld is bedoeld voor een monument.

(Novum/AP) - De organisator van de herdenkingsdienst van Michael Jackson in het Staples Center heeft negentigduizend dollar (ongeveer 63 duizend euro) gedoneerd aan een eerbetoon voor omgekomen politieagenten in Los Angeles. Dat heeft een woordvoerder van de Los Angeles Police Foundation gezegd.

Het geld dat de eigenaar van het Staples Center, de Anschutz Entertainment Group (AEG), heeft gegeven, was afkomstig van de verkoop van achttien luxe suites voor de dienst. AEG zegt dat de beslissing het geld te doneren al was gemaakt voordat er onenigheid ontstond over wie de rekening voor onder meer het inzetten van agenten tijdens de dienst moest betalen. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van een 620 duizend dollar (ongeveer 440 duizend euro) kostend monument, dat in september onthuld moet worden.

Geld is iets wat de lijfarts van Jackson overigens tekortkwam. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat hij er financieel niet best voorstond toen de 56-jarige Conrad Murray eerder dit jaar besloot de lijfarts van de King of Pop te worden voor een salaris van 150 duizend dollar (ruim honderdduizend euro) per maand.

De cardioloog uit Las Vegas had schulden ter hoogte van 780 duizend dollar (circa 550 duizend euro). Het ging hierbij onder meer om geld dat hij na rechterlijke uitspraken tegen hem en zijn praktijk moest betalen, om nog openstaande betalingen voor zijn hypotheek, studentenleningen, alimentatie en creditcards.

Murray's praktijken in Houston en Las Vegas zijn afgelopen week in het onderzoek naar de dood van Jackson doorzocht door agenten, evenals zijn huis in Las Vegas. De schulden helpen mogelijk bij het duidelijk krijgen waarom de dokter besloot de lijfarts van Jackson te worden. De financiële druk zou echter in de ogen van aanklagers ook een mogelijk motief kunnen zijn, mocht Murray aangeklaagd worden.

Strafrechtadvocaat en adjunct-professor bij de rechtenfaculteit van Pepperdine University Steve Cron kan wel raden wat de aanklagers zouden zeggen. "Mogelijk stond hij onder flinke druk om te doen wat Michael Jackson wilde, hem de drugs te geven die hij wilde, hem te behandelen zoals Michael Jackson behandeld wenste te worden, ook al strookte het niet met het medische protocol."

De officiële doodsoorzaak van Jackson is nog altijd niet bekend. Totdat die duidelijk wordt, gaat de politie ervan uit dat Jackson op 25 juni bezweek aan een overdosis propofol. Het krachtige verdovende middel zou zijn toegediend door Murray.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen