Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elvis kan televisiekijkers niet boeien

Shownieuws

Het programma Waar is Elvis?! is vrijdag niet vliegend van start gegaan. De show trok 383 duizend kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het nieuwe programma Waar is Elvis?! op RTL 4 is vrijdag niet vliegend van start gegaan. De show, die omstreeks 20.30 uur aanving en ongeveer een uur duurde, wist 383 duizend kijkers te trekken, zo blijkt zaterdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Een programma als Muziekfeest op het Plein op Nederland 1, dat rond dezelfde tijd wordt uitgezonden, trok met 872 duizend kijkers ruim twee keer zoveel geïnteresseerden. Ook het een halfuur durende 'De 25 meest hilarische imitaties ooit' op SBS 6, dat eveneens rond 20.30 uur begint, wist meer mensen te boeien. Naar dit programma keken 574 duizend paar ogen.

Waar is Elvis?! is een nieuwe amusementshow, gepresenteerd door Gordon en Jamai. Vrijdag werd het programma voor het eerst uitgezonden. In het programma, dat vijf weken lang draait, wordt gezocht naar de grootste Elvis-kunner en -kenner van Nederland.

De kunner moet net zo goed als Elvis kunnen bewegen en zingen en net zo veel charme hebben als de rock 'n roll-legende. De kennis van de kenner wordt in het programma op de proef gesteld tijdens een quiz, waarin fragmenten uit het leven van de legende voorbijkomen. In vier ronden worden elke keer één kenner en één kunner geselecteerd. Zij gaan door naar de finale op 28 augustus. Dan strijden zij tegen elkaar om de eer en de hoofdprijs: een live-optreden op een volgens RTL 4 'unieke locatie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen