Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Jan Smit beticht Yolanthe van roverij

Shownieuws

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft het huis van Jan Smit 'leeggeroofd'. "Ze heeft alles wat duur is meegenomen." Dat zei de moeder van de Volendamse zanger Gerda Smit dinsdagavond in SBS Shownieuws. Konijnenbontjes, linnengoed, handdoeken, kandelaars en nog veel meer spullen zijn verdwenen, beweert de boze ex-schoonmoeder.

De afspraak was dat Yolanthe voor 25 duizend euro aan spullen mee zou nemen, maar de brunette heeft veel meer in verhuiswagens laten laden, zegt ze. Moederlief wil niet precies vertellen voor hoeveel geld aan spullen mist uit het huis. Wel geeft ze aan dat haar voormalige schoondochter voor misschien zelfs wel meer dan een ton heeft meegenomen.

Ik heb de bonnetjes nog
Hoewel Yolanthe en Jan samen de woning in Volendam hebben ingericht, heeft Jan alles betaald, beweert Gerda. "Ik heb de bonnetjes nog." Voor de verzekering waren toen de inrichting af was foto's gemaakt. "Als je die naast de foto's van nu legt, zie je de verschillen." Jan vond het in eerste instantie allemaal wel meevallen, totdat ook hij de foto's zag, vertelt zijn moeder. "Ze heeft op een nette manier de lege plekken die direct in het zicht liggen met goedkope prullaria gecamoufleerd, zodat je het niet zag dat iets miste."

De verhuizing vond plaats toen Gerda op vakantie was. Dat zoveel miste uit het huis, zag ze toen ze weer bij Jan langs kwam. Jan was het in eerste instantie niet eens met het interview dat zijn moeder wilde geven. "Hij wilde geen napraat", aldus Gerda. "Hij was ervan af en zei: ik treed wel een paar keer op. Misschien denkt hij er te makkelijk over."

Diefstal
Moederlief is echter witheet, geeft ze aan. "Ik ben er nog niet klaar mee. Dit gaat toch buiten alle fatsoensnormen om? Vanaf zijn elfde zijn zijn verdiensten zo goed mogelijk weggezet. Maar binnen vier uur tijd is het uit zijn huis geroofd en dat zit me niet lekker." Na het interview zal ze nooit meer over het voorval praten, belooft ze desondanks. Aangifte doen bij de politie kan niet, geeft ze aan. "Dat kan niet als iemand die een sleutel heeft spullen meeneemt uit een huis. Dan kun je het geen diefstal noemen."

Koopzieke gedrag
Yolanthe heeft ze altijd een leuke schoondochter gevonden. "Maar na dit geintje heb ik een hele rare smaak in mijn mond." Overigens geeft ze wel aan weleens te hebben getwijfeld aan het koopzieke gedrag van Cabau van Kasbergen. Met haar zoon gaat het intussen goed, zegt Gerda. Diens nieuwe vriendin Liza heeft ze twee keer ontmoet. Over Liza's kind zegt ze: "Dat is Jan zijn eigen keus. Maar er is plek genoeg." [Novum]

Gerelateerde Artikelen