Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Brand op herhaling bij Video Music Awards

Shownieuws

Grapjas Russell Brand gaat voor de tweede jaar op rij de MTV Video Music Awards presenteren. Het jaarlijkse evenement vindt 13 september plaatsin New York.

Grapjas Russell Brand gaat voor de tweede jaar op rij de MTV Video Music Awards presenteren. Dat heeft MTV dinsdag bekendgemaakt. Het is de 26e editie van het jaarlijkse evenement, dat op 13 september plaatsvindt in New York. Op verschillende plekken worden in het kader van het evenement optredens gehouden, waaronder in de Radio City Music Hall.

De omstreden komiek presenteerde de show vorig jaar ook al. Toen vond het prijzenfestijn plaats in Los Angeles. Tijdens de 25e editie werkte hij een aantal kijkers tegen zich in het harnas door grapjes te maken over de Jonas Brothers. Dit zou hem op een aantal doodsbedreigingen van fans van de Amerikaanse band zijn komen te staan. Een woordvoerder van MTV zegt blij te zijn dat Brand de presenteerklus heeft aangenomen 'ondanks verschillende doodsbedreigingen van fans van de Jonas Brothers'.

Brand kwam eind vorig jaar in opspraak, nadat hij samen met komiek Jonathan Ross in de show van Brand op BBC Radio 2 een serie treitertelefoontjes naar de 79-jarige Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs. Brand nam, net als twee Radio 2-bazen, ontslag na de beroering die hierdoor ontstond.

Countryster Taylor Swift geeft voor het eerst tijdens het prijzenfestijn een optreden weg, evenals de Britse rockband Muse. Voor Muse is dit het eerste televisieoptreden in de Verenigde Staten. De genomineerden en andere artiesten die optreden worden later bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen