Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vaticaan vol lof over nieuwe Harry Potter-film

Shownieuws

Het Vaticaan is razend enthousiast over de nieuwe Harry Potter-film. 'Harry Potter and the half-blood prince' zet de strijd tussen goed en kwaad goed neer.

Het Vaticaan is razend enthousiast over de nieuwe Harry Potter-film. 'Harry Potter and the half-blood prince' zet de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad goed neer en maakt duidelijk dat het goede altijd zegeviert boven het kwade, vindt het Vaticaan.

De Vaticaanse krant L'Osservatore Romano is zelfs te spreken over de liefdesscènes die de hoofdrolspelers beleven. Volgens de krant hebben de filmmakers een goede balans gevonden in de verhaallijnen over de verliefde karakters. Ook zou de zesde Potter-film duidelijk maken dat je soms iets op moet offeren en een hoge prijs moet betalen om het goede te doen.

De lovende woorden uit het Vaticaan staan haaks op de kritiek uit Oostenrijk. Eerder dit jaar noemde een Oostenrijkse dominee de Potter-films duivels. Daarnaast suggereerde de geestelijke dat orkaan Katrina, die New Orleans en omstreken voor een groot deel verwoestte, het gevolg was van de populaire films.

'Harry Potter and the half-blood prince' is vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen te zien. De film beleefde maandagavond zijn première in Haarlem, vorige week dinsdag was de wereldpremière in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen