Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Los Angeles betaalt rekening Jackson-herdenking

Shownieuws

Los Angeles gaat opdraaien voor de kosten voor de herdenking van Michael Jackson. Burgemeester Antonio Villaraigosa vindt dat de stad dit gewoon moet betalen.

(Novum/AP) - Los Angeles gaat opdraaien voor de kosten voor de herdenking van Michael Jackson. Dat heeft burgemeester van de stad Antonio Villaraigosa gezegd. Villaraigosa wil noch de Jacksons, noch concertpromotor AEG Live of het Staples Center waar de publieke herdenkingsdienst vorige week werd gehouden vragen om de rekening te betalen.

Sinds zijn eerste publieke optreden na zijn vakantie in Zuid-Afrika zei de burgemeester dat Los Angeles een stad van wereldformaat is en gewoon politiebescherming en brandweermensen moet bieden. "Het idee dat we de familie gaan vragen te betalen voor de begrafenis is onzinnig." De stad kampt met grote financiële problemen: de schuld zou een half miljard dollar bedragen.

De kosten voor onder meer politieagenten die moesten overwerken en verkeershandhaving worden geschat op ongeveer 1,4 miljoen dollar (ongeveer een miljoen euro). Grote evenementen zoals de herdenkingsdienst in Los Angeles vinden geregeld in andere steden plaats, merkte de burgervader op. Steden als New York en Chicago laten vervolgens ook niet anderen voor de kosten opdraaien.

Los Angeles heeft onder meer een website opgezet, waarop fans worden aangespoord voor de belasting donaties te doen. Vooralsnog hebben 1800 fans ongeveer 35 duizend dollar (zo'n 25 duizend euro) gestort. Aangezien veel Jackson-aanhangers reageerden, is de site verschillende keren gecrasht, waardoor het fans niet lukte geld te geven.

De burgemeester noemt de website 'belachelijk'. Of de fans hun geld terugkrijgen, is nog onduidelijk. De website is inmiddels uit de lucht gehaald. Het idee voor de donaties was gekomen van raadslid Jan Perry, die fungeerde als burgemeester toen Villaraigosa en voorzitter van de gemeenteraad Eric Garcetti het land uit waren. Perry was niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen