Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit scoort ook in het Surinaams

Shownieuws

Jan Smit weet niet in zijn moerstaal de top van de hitlijsten te bereiken. Samen met Damaru prijkt hij bovenaan de lijst met 'Mi rowsu (tuintje in mijn hart)'.

Jan Smit weet niet alleen met nummers in zijn moerstaal de top van de hitlijsten te bereiken. De Volendammer prijkt deze week samen met Damaru bovenaan de Single Top 100 met het deels Surinaamse 'Mi rowsu (tuintje in mijn hart)'. De King of Pop zit nog steeds op de troon van de Album Top 100.

De nummer een van Damaru en Jan Smit is volgens platenlabel Top Notch 'een historische gebeurtenis'. Het label achter de hit stelt dat het nooit eerder is voorgekomen dat een Surinaamstalige single in de top van de hitlijst binnenkomt. Damaru's versie zonder de Volendammer stond al zes weken in de lijst, vorige week op nummer zeven. "Het was voor mij een droom om samen te werken met Jan Smit. Dat het resultaat van deze samenwerking op nummer een staat is fantastisch", jubelt de 'Michael Jackson van Suriname', zoals Damaru door zijn label wordt genoemd.

De echte Michael Jackson druipt langzaam af uit de hitlijsten. De King of Pop, die na zijn dood ruim een derde van de posities bezette, komt deze week nog zestien keer voor in de Single Top 100. 'Billie Jean' is nog steeds de hoogst genoteerde Jackson-plaat, het liedje staat op nummer 24. G-lontra & rockz featuring Chelc-d, die de lijst vorige week met 'Give' aanvoerden, staan deze week op de tweede plek. Ook Pitbull zakt een plaats, 'I know you want me' staat op drie.

De King of Pop doet een stuk beter in de Album Top 100. Daar staat Jackson nog steeds fier bovenaan met 'King of Pop - The Dutch collection'. De zanger staat met nog twee verzamelalbums in de top tien, op de derde en zevende plaats. 'Thriller 25th anniversary edition' bekleedt de 47e plaats.

Ook in de Album Top 100 is er Neerlands trots. Krezip staat maar liefst twee keer in de top tien, die voor de helft door Nederlandse artiesten wordt gevuld. De Tilburgers, die eind juni definitief afzwaaiden, komen binnen op de tweede plaats met 'Sweet goodbye', de registratie van het afscheidsconcert. Krezips 'Best of'-album staat na 38 weken op nummer drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen